Cultureel heeft de gemeente Heerenveen veel te bieden! Diverse musea ontvangen jaarlijks tienduizenden bezoekers, en niet voor niets. Het authentieke, intieme theater in het centrum van Heerenveen is altijd een garantie voor een leuke avond. Bovendien worden er het hele jaar met regelmaat grote en kleine muziekevenementen georganiseerd. En wat te denken van alle jaarlijks terugkerende historische festiviteiten, evenementen en dorpsfeesten! Een overzicht van de culturele instellingen en activiteiten treft u hieronder aan.

Museum Belvédère

In het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Museum Belvédère is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland.

Het museum toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland in directe relatie tot beeldende kunst uit Nederland en Vlaanderen. Het accent ligt op schilderkunst die relaties aangaan met de omliggende landschappelijke sfeer.

Tot de vaste collectie van Museum Belvédère behoren onder andere werken van Jan Mankes, Hendrik Werkman, Thijs Rinsema, Jean Brusselmans, Jan Altink, Gerrit Benner, Willem Hussem, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden en Robert Zandvliet.

In 2009 is het museum opgenomen in het Nederlands Museumregister.

Posthuis Theather

Het Posthuis Theater is hét theater in Heerenveen. Het gebouw biedt niet alleen plaats aan voorstellingen op het podium, maar organiseert ook mening evenement in en rondom Heerenveen. Daarnaast is het Posthuis een officiële trouwlocatie binnen de gemeente Heerenveen.

http://www.posthuistheater.nl/